RÉBUSZ 1. JÁTÉKSZABÁLYOK

A Rébusz egy többfordulós, G-Portálos, webes logikai játék. Az összes feladat megoldása kapcsolódik a G-Portálhoz, tehát ha ismered a G-Portált, nem lesz nehéz dolgod. :) Ha szeretnél játszani, olvasd el az alábbi ismertetőt, és máris kezdődhet a játszma! :)

A játékhoz szükséges:
- végtelen türelem;
- a számítógép biztonságos környezetbe való helyezése;
- rongálásra alkalmas eszközök karanténba helyezése.

A játék célja, hogy az egyik oldalról a megadott segítségekkel eljuss a következő oldalra a megfelelő webcím beírásával. Akkor nyersz, ha sikerül végigjárnod az összes oldalt, tehát sikerül kitalálnod az összes megfejtést.

Minden oldalon vár rád segítség, mégpedig egy cím a böngésződben, egy kép, egy szöveges és az oldal forráskódjában plusz segítség. Ezeket a segítségeket kell összeraknod a fejedben ahhoz, hogy kitaláld a megoldást.

A megoldás mindig csak 1 ékezet nélküli kifejezés lehet, ami kapcsolódik a G-Portálhoz. Ha úgy gondolod, hogy rájöttél a megoldásra, akkor írd be azt az URL címbe a következő feladat sorszámával együtt.

Példa: A kiinduló feladat megoldása "elso". Ezt a következő feladat sorszámával együtt írd be a böngésződ címsorába, tehát a "0nulladik" helyére "1elso" kerül az URL cím végére, tehát így: http://rebusz.gportal.hu/0nulladik.html -------> http://rebusz.gportal.hu/1elso.html

Ha valóban kitaláltad a megoldást, akkor máris a következő feladatnál találod magad, ha nem, akkor pedig hibaüzenetet kapsz.

Fontos: Ha sikerrel jártál, és kitaláltad a megoldást, akkor MÉG MIELŐTT GONDOLKODÁSBA ESNÉL: írd fel a kép alatti kódot a feladat sorszámával együtt úgy, hogy az később is meglegyen, mert a játék végén szükséged lesz rá!

A játékban bármilyen segítséget igénybe vehetsz, de ha elakadtál, akkor a webmester is segít neked.

A megoldásokat ne mondd el barátaidnak, ismerőseidnek, és ne írd ki publikusan az oldaladra, mert ezzel elrontod mások játékát. Inkább ajánld nekik is a Rébuszt, hátha ők is kedvet kapnak és sikerrel járnak, sőt, akár a segítségükre is lehetsz, ha burkoltan vezeted rá őket a rejtvények megfejtésére.

Innentől magadnak kell kiokoskodnod az első megoldást, hogy eljuss a játék első oldalára.
Ne feledd: A forráskódban mindig találsz segítséget! (Jobb egérgomb / Forrás)

Jó szórakozást kívánunk, futás, futás! :)

A Rébusz második játékához a bannerre kattintva juthatsz el:

www.iskolarebusz.gportal.hu
A Rébusz harmadik játékához a bannerre kattintva juthatsz el:

www.unnepirebusz.gportal.hu
A Rébusz negyedik játékához a bannerre kattintva juthatsz el:

www.csodarebusz.gportal.hu
A Rébusz ötödik játékához a bannerre kattintva juthatsz el:

www.rebusztura.gportal.hu